Nyhetsbrev fra styret desember 2021

Styret vil begynne med å takke dere som deltok og de som arrangerte julegrantenning i atriet første søndag i advent. Det ble lys, musikk og sang, varm drikke med noko attåt og alle bidro til å skape godstemning i kulda.   

Onsdag 1. desember gjennomførte vi kontroll av brannslukkingsapparatene. De aller fleste hadde satt ut og har nå fått sjekket slukkerne sine. Det gjenstår 8 slukkere/leiligheter og vi setter opp en oppfølgingsdato og informerer de som gjenstår direkte. Da vil vi også sjekke alle slukkere og brannslanger i fellesarealene. Denne uken vil alle også motta ett batteri til røykvarsler (legges på dørmatten da det ikke går ned i postkassen).  Styret vil med dette minne om at alle batterier og røykvarslere bør sjekkes.  

Onsdag 8.12.21 ca kl 13:00 vil USBL gjennomføre test av nødlysene og brannvarslingsanlegget i bygget. Det skal ikke gjennomføres noen evakuering i forbindelse med denne testen. 

Vinteren er kommet for alvor og mange av plantene i atriet går i dvale. Vi har ingen avtale om vedlikehold av disse i løpet av vinteren, men vi tar noen runder selv innimellom for å rydde unna det som visner.  

Som de fleste har fått med seg er strømprisene steget mye i det siste, og de utgjør en relativt stor andel av sameiets utgifter. Styret vil nå gå mer systematisk gjennom utgiftene for å se etter muligheter for å se hvor vi kan spare. 

Den raske spredningen av Covid-19 mutasjonen Omikron gjør at styret har valgt å bestille ekstra renhold av berøringspunkter i fellesarealene. Vi ber også sameierne om å være påpasselig med å rengjøre treningsapparatene i treningsrommet etter bruk. 

I forbindelse med høringen av Utenriksfergeutredning i Oslo leverte styret en uttalelse på vegne av sameiet (lenke til alle høringssvarene). Uttalelsen er koordinert med de andre sameiene på Sørenga. 

Etter at Plan og Bygg (PBE) i Oslo kommune avslo vår søknad om innglassing av balkongene, sendte vi en klage på avslaget. PBE opprettholdt imidlertid sitt avslag og sendte saken videre til behandling av Statsforvalteren. Vi forbereder nå – sammen med vår advokat i USBL – å sende inn merknader denne uken til Statsforvalteren. Vi mener det både er gjort saksbehandlingsfeil og at det er foretatt en ufullstendig vurdering av vår sak. Statsforvalteren har da 12 uker på å behandle saken.   

Tidligere vintre har ventilasjon av og til stoppet opp når det har vært veldig kaldt. Vi har derfor fått leverandøren av ventilasjonsanlegget og leverandøren av det tilknyttede røropplegget til sammen å foreta en gjennomgang. De har gjort noen endringer på innstillingene av ventilasjonsanlegget som de mener skal gjøre det mer robust mot vinterkulden – så da får vi håpe vi slipper noen stopp i anlegget denne vinteren. 

Jula nærmer seg med stormskritt og da skal vi tradisjonen tro kose oss med god julemat. Denne maten kan gjerne være litt fettholdig og om restene av dette forsvinner ned i avløpssystemet kan det i verste fall tette til rørene. Kan nevnes at byggetrinn 6 måtte gjøre korrektive tiltak med spyling av rørene fra alle leilighetene – til en kostnad rundt 600.000. Dette er tiltak og kostnader vi alle ønsker å unngå – så la oss gjøre som dama i videoen; http://fettvett.no/ 

Styret vil avslutningsvis benytte anledningen til å reklamere for nettsiden og ressursen i Boligperm. Her kan dere logge dere inn og finne alle originale dokumenter om leiligheten; som for eksempel bruksanvisninger og FDV-informasjon, beskrivelser av interiør, elektroinstallasjoner, rør, ventilasjon osv. Dere kan også gå inn på “oppdater min informasjon” og huke av for å få månedlig varsel på e-post fra huskelisten om periodisk vedlikehold. Linken finner dere også på hjemmesiden under Vedlikehold i Leilighet (Boligperm) 

Til slutt ønsker vi alle en riktig god og trygg julefeiring! 

Styret