Nyhetsbrev juni 2020

Informasjon fra styret

Sommeren har kommet for fullt og Sørenga er kjempeflott for oss som bor her og for mange av Oslos innbyggere. Det er så populært at det oppstår en del utfordringer med så mange badegjester og andre besøkende.

Vi ser at vårt byggetrinn ligger slik til at atriet blir brukt mer og av andre enn det vi setter pris på. Naboblokka har nå montert skilt på fasadene med oppmerking av «privat område». De har satt opp gatebukker med «adgang kun for beboere og deres besøkende». Vi avventer nå for å høste av deres erfaringer før vi eventuelt gjør det samme.

Fredag 19.6.20 informerte vi alle i byggetrinnet om at vi har avtalt vektertjeneste i blokka. Securitas er operative fra samme dag. Vi oppfordrer alle til å bruke deres kapasitet og kompetanse nå med en gang. Vi vil vurdere disse tiltakene fortløpende og eventuelt sette inn ytterligere tiltak.

Tirsdag denne uken møttes styrelederne på Sørenga til et felles møte. Hensikten er å forberede konstituering av et felles styre for fellesarealene – sentralparken og tverrslagene. Videre så er der et samarbeidsorgan på tvers av sameiene der vi kan ta tak i felles utfordringer, dialogen med etatene og vakthold osv.  Umiddelbart er vi dialog med Bymiljøetaten om mulige løsninger på dagens opphetede situasjon; mangelfulle sanitærforhold, vakthold, trafikk, tilgrising, rusmiddel bruk og salg etc. En arbeidsgruppe på fire ledere er etablert for å dekke hele Sørenga, inkludert de to sameiene på Sørengstranda. Hensikten er primært å utveksle informasjon og samordne tiltakene for å løse felles utfordringer. Disse følger umiddelbart opp kontakt med Bymiljøetaten, politiet, Securitas, og andre myndigheter samt Sørenga Utvikling KS. Sammen kan vi bli tydeligere, bidra med løsningsforslag for hele området

Anticimex har gjort en god jobb og vi oppfatter at alle nå har blitt kvitt plagen med skjeggkre. Styringsenheten til avløpspumpene under inngang 126 er oppgradert og det er etablert service avtale med Oslo Pumpeservice. USBL er nå i gang med rydding og forebyggende vedlikehold.  Christian Weltz som er innleid som teknisk konsulent i forbindelse med utløpet av garantiperioden, har kontaktet alle seksjonseierne og avtalt møte for gjennomgang av hver leilighet. Fellesområdene skal gjennomgås nå tidlig i juli. Landskapsarkitekten vil komme på befaring neste uke og det det er hentet inn tilbud på porter i inngangene til atriet. Vi ser at mange av dere både rydder i bedene og vanner det vi har samt vasker «tunellen» og atriet. Det er flotte bidrag til felleskapet.

Til slutt vil vi oppfordre alle om å tenke på egen sikkerhet og i størst mulig grad unngår å gå i direkte konfrontasjon med «gjestene» på Sørenga. Vi anbefaler alle å bruke profesjonelle vektere fra Securitas til å ta aksjon.

Securitas’ vakttelefon på 22 97 10 70.

Med sommerhilsen fra

Styret

Sørenga 20.6.20.